Melodie curentă

Titlu

Artist

Emisiune curentă

SLOW MOTION

00:00 03:00

Background

10 AUGUST – ZIUA ÎN CARE SPERANȚA DEMOCRAȚIEI A FOST JUCATĂ ÎN BOCANCI

Scris de pe 24 ianuarie 2021

AVSMedia PRO

10 AUGUST - ZIUA ÎN CARE SPERANȚA DEMOCRAȚIEI A FOST JUCATĂ ÎN BOCANCI

Ca fost ofiter in Jandarmerie (cu liceu militar, Academie si 7 ani în operativ, pot sa emit o serie de păreri pertinente asupra celor întâmplate ieri, 10 August, în Piața Victoriei, cu privire la acțiunea Jandarmeriei, care, din punctul meu de vedere, poartă vina pentru ce s-a întâmplat:

– Jandarmeria, in zilele premergătoare protestului, a INCITAT protestatarii, prin comunicate de presă belicoase, dublate de declarațiile unor fruntași PSD, care au promis represalii dure la adresa manifestanților (care s-au concretizat) ;

– Jandarmeria a INCITAT manifestanții atât prin aducerea unui număr exagerat de luptători la inceputul protestului, cât si prin dotarea afișată de către dispozitivul Jandarmeriei- nu s-a respectat principiul GRADUALITĂȚII, dispozitivul afișând o atitudine fățiș OFENSIVĂ. Aici se mai impune o precizare, pentru că tot se face mare tam-tam referitor la furtul celor 2 arme: din câte știu eu, la misiunile de AROP (Asigurare și Restabilire a Ordinii Publice),ca și cutumă, nu se poartă armamentul individual din dotare (pot să fie înarmați cu arme de foc ofițerii/comandanții de subunități, dar mai rar trupa), tocmai pentru a PREVENI astfel de incidente- ceea ce mă face să cred că cei care au întocmit Planul de Acțiune au luat în calcul FOLOSIREA ARMAMENTULUI DIN DOTARE împotriva manifestanților ;

– Jandarmeria nu a respectat principiul PROPORȚIONALITĂȚII, printr-un răspuns disproporționat la acțiunile manifestanților; astfel, au început utilizarea gazelor lacrimogene undeva între orele 16-17, cand mulțimea era pașnică, mai puțin câțiva agitatori care aruncau CU PET-uri (pet vs. luptator echipat complet in echipamentul de protectie= gaze pentru toată Piața) ; au mai incitat manifestanții și prin deplasarea unei coloane de luptători (din care au fost agățați acei doi nefericiți care au fost bătuți de către manifestanți) PRIN MIJLOCUL PROTESTATARILOR – geniul militar care a decis mișcarea respectivă ar trebui să-și schimbe cariera. Nici nu mai intram in analiza acțiunilor individuale ale unor luptători, care au agresat oameni care NU erau violenți.

– PROCEDURILE SPECIFICE prevăd că, în astfel de situații, în care în masa de demonstranți există persoane /grupuri violente SE PROCEDEAZĂ LA IZOLAREA ȘI EVACUAREA TURBULENTILOR, nu la intervenția nediscriminată asupra întregii mase a manifestanților;

– Este evident că Jandarmeria a anticipat /dorit/ pregătit si orchestrat escaladarea violențelor.

– Cine au fost agitatorii? Ultrașii? Oamenii PSD-ului trimiși să provoace violențe? Români sătui de un infect de Guvern? Alții cu alte interese politice? Probabil toate la un loc.
Dragi FOȘTI colegi de Academie, ofițeri, care ați participat aseară la reprimarea violentă a românilor de bună-credință și pe care v-am vazut în dispozitiv privind imaginile live din celălalt capăt al Europei, știți voi, există o galerie a marilor personalități militare din istoria acestui popor: Averescu, Ecaterina Teodoroiu, Antonescu, Milea (care a fost asasinat pentru ca a refuzat reprimarea militară a manifestanților în ’89), Trosca, morții de la Otopeni din’ 89, iar mai recent, mari personalități cum ar fi Andreescu sau Bunoaica. Și alte sute de mii de militari-eroi ai României.

VOI NU O SĂ VĂ REGĂSIȚI NICIODATĂ ÎN RESPECTIVA GALERIE. O sa fiți in cealaltă, alaturi de torționari, securiști, corupți (cum au fost mai toți șefii Jandarmeriei de după Andreescu si alte sute de condamnați penal pentru corupție).

Și încă ceva- rugați-vă sa nu vină ziua când, în loc de 200.000 de oi, veți avea în fața 50.000 de lupi.