Current track

Title

Artist

Current show

Upcoming show

CLUBUL DE SEARĂ

20:00 22:00

Background

Adunări publice permise cu cel mult 100 de persoane. Dezinfectarea mâinilor la vot, obligatorie

Written by on 14 septembrie 2020

JMCProduction

Guvernul va prelungi luni starea de alertă cu încă 30 de zileGuvernul va prelungi luni starea de alertă cu încă 30 de zile, iar în şedinţa executivului au fost anunţate şi măsuri de relaxare.

Acestea vizează posibilitatea de a se organiza manifestări, inclusiv electorale sau demonstraţii – cu participarea a cel mult 100 de persoane.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne:

AVSMedia PRO

„Subliniez aspecte precum permisiunea de a se desfășura nu numai mitinguri electorale, dar și demonstrații, în limita a 100 de persoane. Se pot organiza cu respectarea măsurilor stabilite de igienă.

La secțiile de vot, pe lângă obligativitatea măștii și distanțare, s-a adăugat și obligativitatea ca alegătorii să dezinfecteze mâinile la intrarea și la ieșirea din secțiile de votare”.

Premierul a spus că în ordinul comun va trebui clarificată procedura pentru cei care sunt bolnavi de COVID-19 sau care sunt izolați la domiciliu și care solicită urna mobilă.

„Urna mobilă trebuie să asigure exercitarea dreptului la vot la toți cei care fie sunt izolați la domiciu, ca fiind infectați, fie sunt carantinați pentru că sunt în ancheta epidemiologică ca și contacți și trebuie să le asigurăm exercitarea dreptului la vot. Am văzut că este foarte bună ideea ca întâi să se ducă urna mobilă la cazurile care necesită deplasarea urnei mobile non-COVID și apoi la cei care sunt fie afectați, fie sunt persoane de contact”, a mai spus Orban.

Cei care au carte de identitate și merg la vot vor introuce ei documentul în fanta aparatului care o citește, iar cei care au buletine vechi vor fi prelucrate manual, cu dezinfecția ulterioară a mâinilor.

„Trebuie dezinfecție la intrarea și la ieșirea din secție. Pune mâna pe ștampilă, buletin de vot, semnează de prezență. Trebuie să reducem pericolul asupra reprezentanților din secțiile de votare”, a mai spus premierul.

SURSA: EUROPA FM