Current track

Title

Artist

Current show

Upcoming show

Background

Brăila: Imagini cu un tânăr însângerat, viralizate pe rețelele de socializare. Jandarmii sunt acuzați de purtare abuzivă

Written by on 31 martie 2021

AVSMedia PRO

Pe rețele de socializare, în ultimele ore, s-au viralizat imagini cu un tânăr care zace pe asfalt la Brăila, martorii oculari susținând că acesta a fost victima jandarmilor în timpul protestului de marți seara.

Poliţia Brăila a deschis un dosar penal, care va fi înaintat Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

JMCProduction

Bărbatul care filmează la fața locului este somat de mai multe ori să închidă telefonul, însă acesta nu se supune.

La un moment dat, jandarmi se îndreaptă spre cel care îi înregistrează video și se aude ceea ce pare o îmbrânceală.

”La sediul Poliţiei Municipiului Brăila a fost condus de către jandarmi un grup de 19 tineri pentru a fi sancţionaţi în urma intervenţiei jandarmilor la manifestaţiile publice avute loc pe raza municipiului. În sediul subunităţii, una dintre persoane a reclamat faptul că a avut o altercaţie cu un jandarm, solicitând să depună plângere penală. Poliţiştii s-au sesizat pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, dosarul penal urmând a fi înaintat spre competenta soluţionare a Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, a transmis IPJ Brăila într-un comunicat.

”Nu a solicitat îngrijiri medicale, iar la plecarea din sediu s-a simţit rău, fiind preluat de o ambulanţă”, adaugă poliţiştii.

Potrivit lor, tânărul a fost transportat la spital.

Peste 800 de persoane au protestat în stradă, marţi seară, la Brăila.

Manifestanții, în mare parte tineri şi adolescenţi, s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din Brăila şi au pornit în marş pe Calea Călăraşilor, principala arteră a oraşului, denunțând interzicerea circulaţiei după ora 20.00 în localităţile cu incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 mai ridicată de 4 cazuri la mia de locuitori.

AVSMedia PRO