Melodie curentă

Titlu

Artist

Emisiune curentă

RoCkOOL de Weekend

18:00 20:00

Background

Cristian Pîrvulescu: Protestele, structurate de AUR în jurul unui fel de miliții paramilitare

Scris de pe 30 martie 2021

Cristian Pîrvulescu: Protestele, structurate de AUR în jurul unui fel de miliții paramilitare

Partidul AUR profită de pandemie, pentru a deveni principalul beneficiar politic al nemulțumirilor sociale legate de criza sanitară și economică. O spune la RFI politologul Cristian Pîrvulescu, după manifestațiile față de restricții, de luni seară, din mai multe orașe ale țării, care au escaladat pe alocuri.

Cristian Pîrvulescu declară că formațiunea radical-naționalistă AUR organizează protestele de stradă antirestricții pentru a crește politic: ”Cred că AUR fără pandemie ar fi avut foarte multe dificultăți electorale. Așa cum s-a întâmplat și în alte părți ale lumii pentru anumite mișcări extremiste, care practică un limbaj radical și care se unesc în jurul unei anumite interpretări a libertății și AUR a profitat de pandemie, de nemulțumiri sociale, economice, culturale, religioase, pentru a deveni la nivel politic principalul beneficiar al lor”.

AVSMedia PRO

În opinia sa, ”AUR încearcă să-și consolideze poziția, mergând pe linia naționalismului radical, în acest moment, pentru că liderul naționalist al partidului, copreședintele Simion este cel care a organizat aceste manifestări la nivel național, în general structurate în jurul unui fel de miliții paramilitare, pe care le-am mai văzut în acțiune și care sunt bazate foarte mult pe galeriile de fotbal”.

Cristian Pîrvulescu, despre AUR și protestele de stradă față de restricții
Cristian Pîrvulescu, despre AUR și protestele de stradă față de restricții
{{svg_share_icon}}

JMCProduction

Ascultă online Cool FM | Descarcă gratuit aplicaţia Cool FM pentru Android sau aplicaţia Cool FM pentru iOS | Instalează Skill-ul Alexa1
×
Salutare!
Noi suntem COOL FM și te invităm și pe tine alături de noi! Dedicații, mesaje și distracție, numai la COOL FM.
Pentru a porni o discutie cu noi mai apasă încă odată pe butonul WhatsApp!