Melodie curentă

Titlu

Artist

Emisiune curentă

SLOW MOTION

00:00 03:00

Background

Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru

Scris de pe 14 aprilie 2021

AVSMedia PRO

Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru

Birourile Naționale ale USR și PLUS, reunite, au decis în ședința de urgență de miercuri, retragă sprijinul politic oferit premierului Florin Cîțu, după ce acesta l-a revocat din funcția de ministrul al Sănătății pe Vlad Voiculescu.

Liderii USR PLUS spun că decizia premierului este „unilaterală și imatură”, care „pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional”.

AVSMedia PRO

„A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune. Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”, au transmis liderii USR PLUS, în ruma Birourilor Naționale Reunite.

Alianța USR PLUS mai transmite că „Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.”

Mai mult, liderii USR PLUS spun că anunțul prin care vicepremierul Dan Barna ar asigura interimatul Ministerului Sănătății a fost făcut fără o consultare prealabilă:

„Anunțul privind preluare a interimatului de la Sănătate este făcut fără consultarea USR PLUS. Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară. Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.”

Liderii USR PLUS vor să rămână în continuare la guvernare, dar cu un alt premier.

„Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le și face. Cerem de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu”, au transmis liderii USR PLUS.

Sursa: Europa FM

JMCProduction